Vilket boende ska man välja?

Det finns olika sorters boende att välja mellan när du ska på semester, läger eller annan aktivitet. Vilket du ska välja beror helt på vad som ska göras och hur bekvämt du vill ha det.

Vandrarhem

Ursprungligen var ett vandrarhem ett övernattningsställe som var avsett för vandrande eller cyklande ungdomar samt barnfamiljer. Idag är det däremot en form av tillfälligt boende som passar alla olika resandekategorier.

Det som kännetecknar ett vandrarhem är att det finns en stor valfrihet i frukost, lakan och handdukar. Det finns även möjlighet att kunna laga mat själv på boendet.

Tyskland var det land där det första vandrarhemmet öppnade 1909. I Sverige öppnades det första vandrarhemmet i Gränna och en övernattning på den tiden kostade då 50 öre om man hade med sig sina egna lakan.

Hotell

Ett hotell är en byggnad där det finns flera olika rum. Här hyrs hela rum ut och inte enstaka sängar som det görs på vandrarhem.  Oftast finns det inte möjlighet att själv laga mat på ett hotell men det blir allt vanligare med hotellägenheter. Mat ordnas istället på annat sätt men oftast på hotellets restaurang.

Pris för en natt på hotell varierar stor beroende på vilket hotell man ska bo på och vilket rum man väljer.

Bed and breakfast

Bed and breakfast är något som är väldigt populärt bland turister. Det unika är att det faktiskt är privatpersoner som bjuder in besökare till sitt hem för övernattning och frukost, ofta till ett måttligt pris. En del Bed and breakfast har bara öppet under högsäsong.

Det är inte ovanligt att boendet kombineras med café, konstgalleri eller en liten butik.

Konferensanläggning

Det här är något som vi på Eksgården bland annat driver. En konferensanläggning är speciellt anpassad för konferenser eller liknande evenemang. Här brukar även finnas hotell, restauranger, föreläsningssalar och andra utrymmen för konferensaktiviteter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *