När du bor hos oss på Eksgården vill du förmodligen uppleva en del av den natur som finns i närheten. Gården ligger på Öland som erbjuder en hel del erfarenheter och natur.

Kort om Öland

Öland är Sveriges näst största ö och minsta landskap. Genom Ölandsbron är ön förbunden med fastlandet sedan 1972. Kalksten utgör till största delen berggrunden på Öland vilket även används flitigt som byggnadssten i hela landet.

Ön är väldigt vacker med rik flora som bland annat består av orkidéer. Det är den kalkrika berggrunden som har gett upphov till det.

Att uppleva när du är här

Vi får gäster från både närheten och från långa vägar. För er som inte riktigt känner till Öland eller vad man kan göra har så har vi några rekommendationer.

Omkring Eksgården

Ibland vill man inte riktigt lämna området där man har konferens eller event på, men det finns massvis med saker att göra hos oss på Eksgården. Gården ligger mitt i den vackra naturen med möjlighet att ha sina aktiviteter ute också. I skogen finns det gläntor och områden som är tätare med träd. Vill ni inte äta i restaurangen utan ordna med mat själv så kan vi ordna med tillbehör så att ni kan grilla i skogen.

I skogen finns även en stor sjö med brygga där ni kan bada.

Öland på två hjul

För den som vill vara lite mer äventyrlig finns det möjlighet att hyra cykel. Det finns flera hyrställen att välja mellan och det finns även en karta där man kan cykla efter olika rutter.

Öland på fyra hjul

Det finns inget som för personer samman som en tävling gör. Ta chansen att stärka banden mellan er och testa Gokart. 3 olika banor finns att välja mellan beroende på hur ni vill köra.